Goede doelen

Een deel van de opbrengst van De Zaak van Ermelo vloeit terug naar de samenleving, door onze steun aan (regionale) goede doelen.

Stichting Karamba

De Zaak van Ermelo is nauw verbonden aan de Ermelose Stichting Karamba. Deze Stichting ontwikkelt en ondersteunt projecten in Toniataba en Soma in Gambia. Samen met het bestuur van de stichting heeft De Zaak van Ermelo bijgedragen aan de realisatie van een kringloopwinkel in Soma. De afgelopen 5 jaar heeft de stichting maar liefst 25 zeecontainers met goederen verscheept naar Soma. Een groot deel van die goederen wordt verkocht via de kringloopwinkel in Soma. Met de opbrengsten uit die verkoop worden niet alleen de vaste kosten gedekt maar er bleef ook nog geld over voor het financieren van projecten op scholen en ziekenhuizen en klinieken in Toniataba en Soma.
Wij zijn blij op deze manier een kleine bijdrage te hebben kunnen leveren aan het verbeteren van de leefomstandigheden in Gambia.

Cheques

In de afgelopen tien jaar hebben wij cheques uitgereikt aan onder meer:

Showband Doe Maar
Het Pakhuis
Molenstichting “de Koe”
Stichting “de Ultieme Uitdaging”
Dierenopvangcentrum de Ark
Scouting Alexandergroep
Stichting Grensverleggende Talenten

Inzamelingen

Regelmatig houden wij inzamelingsacties voor mensen die het financieel moeilijk hebben. Zo zamelden we in 2022 speelgoed in en heeft Sinterklaas het speelgoed hoogst persoonlijk bij ons uitgedeeld aan kinderen van statushouders.

En in 2023 zamelden we speelgoed, verzorgingsartikelen en nog veel meer in voor het Winter Familie Festival.